Umeås största spelhall för nöje

Spelhall roar stora som små

Umeå ligger aldrig på sofflocket. Ume-bor är på tårna måndag som fredag och vill gärna aktiveras. Megazone, Umeås största spelhall, är en populär fristad för man som kvinna. Här hittar du laserdome, Arosfortet, Phazerzone, arkad- och biljardhall och uthyrning av Segway. På Megazone kan du dessutom besöka restaurang och festvåning.

Det är lätt att förstå varför ume-borna gärna besöker Megazone. Utbudet av aktiviteter är brett och priserna förmånliga. Laserdomen är en av de mer populära aktiviteterna i spelhallen. Banan på 600 kvadratmeter är öppen för upp till 18 personer som fördelas i lag röd, grön och blå. Tävlingen går ut på att samla så många poäng som möjligt, vilket man gör genom att träffa sina motståndare med laserpistolen – olika träffytor ger olika många poäng. Priset är 80 kronor för 20 minuter, 129 kronor för 2 x 20 minuter och 165 kronor för 3 x 20 minuter.

Arosfortet är också en populär aktivitet i Megazones spelhall. Fortet består av 26 celler med olika utmaningar. Varje grupp består förslagsvis av tre till fem deltagare. Utmaningarna lämpar sig för alla eftersom utmaningarna ska lösas tillsammans inom gruppen. Alla lagmedlemmar har något att tillföra laget. Priset för ungdomar 8-16 år är 110 kronor för två timmar och för en vuxen 180 kronor. Det finns också ett familjepaket för 450 kronor som gäller för två vuxna och två ungdomar – barn som är sju år eller yngre har gratis inträde. På lördagar är priserna något högre.

Förutom laserdome och Arosfortet erbjuder Megazone även Phazerzone, vilket är som paintball inomhus. Den största skillnaden är att mjuka silikonkulor används istället för färgkulor. Om du tycker att laserdome, Arosfortet och Phazerzone låter alldeles för ansträngande kan du istället besöka arkadhallen eller biljardhallen. Den som vill se sig om kan istället hyra en Segway under en timme för 295 kronor. Det kan bli en underhållande timme!

spelhall